مقایسه توبولار

نام اپراتور

برند

                     

نوع اپراتور

گشتاور

(نیوتن.متر)

سرعت دوران

(دور در دقیقه)

زمان کارکرد

(دقیقه)

توان

(وات)

حداکثر عرض درب

(متر)

جریان مصرفی

(آمپر)

کشور سازنده زمان گارانتی
OCO 100 ocodoor الکترومکانیک 100 12 4 441 6 1.5 چین 3 سال
OCO 120 ocodoor الکترومکانیک 120 12 4 450 6 1.92 چین 3 سال
OCO 140 ocodoor الکترومکانیک 140 9 4 450 6 1.96 چین 3 سال

 

معرفی جک های پارکینگ

رایج ترین کاربرد درب اتوماتیک مربوط به درب های پارکینگ می شود. به طور کلی درب های پارکینگ بر اساس ساختار به دو گروه لولایی و کشویی (ریلی) تقسیم می شوند. در میان درب های پارکینگ، نوع لولایی پرکاربردترین مدل می باشد. پکیج کامل یک سیستم اتوماسیون درب پارکینگ لولایی شامل دو عدد جک الکترومکانیک یا هیدرولیک (جک پارکینگ)، مدار فرمان، رسیور، ریموت کنترل، فتوسل (چشم ایمنی) و چراغ فلاشر می باشد.

از نظر مکانیزم محرک، جک های پارکینگ را به دو نوع الکترومکانیک و هیدرولیک می توان تقسیم نمود. در نوع الکترومکانیک هر جک شامل یک موتور الکتریکی و یک گیربکس می باشد که از طریق آن نیرو به ماردون منتقل شده و در نتیجه حرکت دورانی موتور به حرکت خطی تبدیل می شود. این حرکت خطی با اتصال مهره سر ماردون به درب باعث حرکت درب خواهد شد. از طرف دیگر در جک های هیدرولیک از نیروی فشار روغن برای به حرکت درآوردن درب استفاده می شود. جک های پارکینگی هیدرولیک شامل یه موتور الکتریکی و پمپ روغن می باشد که درون محفظه روغن قرار گرفته اند. روغن پمپاژ شده به سیلندر منتقل شده و باعث حرکت پیستون درون سیلندر به سمت جلو و عقب می شود. در نهایت انتهای آزاد پیستون به درب متصل شده و درب را حرکت می دهد.

 jack1
جک پارکینگ هیدرولیک مدل Half Tank ساخت کمپانی SEA ایتالیا
 jack2
جک پارکینگ الکترومکانیک مدل Surf- ساخت کمپانی SEA ایتالیا

مقایسه جک های پارکینگ هیدرولیک و الکترومکانیک

در مقایسه با جک های الکترومکانیک به صورت کلی جک های هیدرولیک قدرت بیشتری تولید می کنند بنابراین برای درب های سنگین مناسب تر می باشند. برخی مدل های جک های پارکینگی هیدرولیک برای نصب بر روی درب تا وزن 2000 کیلوگرم مناسب می باشند. همچنین جک های هیدرولیک به علت استهلاک کمتر در مقایسه با نوع الکترومکانیک برای ترددهای بالا مناسب تر می باشند. بنابراین در محل های پرتردد و پارکینگ های با ظرفیت بالا استفاده از جک هیدرولیک برای درب پارکینگ توصیه می شود. در مقابل قیمت جک های پارکینگی هیدرولیک بالاتر می باشد.

پارامترهای مهم در انتخاب جک پارکینگ

ویژگی های اثرگذار در انتخاب مدل مناسب جک پارکینگ عبارتند از: عرض هر لنگه از درب، وزن هر لنگه و میزان تردد از درب. این موارد اطلاعات اصلی می باشند که براساس آنها می توان گفت جک پارکینگ باید از نوع هیدرولیک و یا الکترومکانیک مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر موارد فوق میزان وزش باد در محل نصب و بادگیر بودن یا نبودن درب نیز دیگر پارامترهای تعیین کننده می باشند. به عنوان مثال درصورتی که درب از ورق یک تکه ساخته شده باشد و وزش باد در محل زیاد باشد حتی در صورتی که درب سبک باشد نیز باید از جک های قوی استفاده نمود. زیرا به علت فشار ناشی از باد، برای حرکت درب به نیروی مضاعف نیاز می باشد.

اهمیت نصب صحیح جک های پارکینگ

در هنگام نصب، موقعیت انتهای جک پارکینگی بر روی دیوار و محل نصب سرجک بر روی درب اهیمت زیادی در سرعت حرکت درب، قدرت جک ها و زاویه بازشدن درب دارد. موقعیت محل نصب انتهای جک و فاصله آن تا لولا برای هر جک پارکینگ منحصربفر بوده و در راهنمای نصب آن مشخص شده است. رعایت نکردن این فاصله بر روی عملکرد جک پارکینگ تاثیر منفی داشته و پس از مدتی موجب بروز اشکال در عملکرد خواهد شد.

همچنین افقی بودن جک به ویژه در جک های پارکینگی هیدرولیک اهمیت ویژه ای دارد. نصب غیر افقی جک های هیدرولیک باعث نشت روغن و از کار افتادن جک خواهد شد.

تعمیر و نگهداری جک پارکینگ

انجام بازدید دوره ای در بازه های زمانی دو تا سه ماهه برای جک های پارکینگی مناسب می باشد. در این بازدیدها مواردی از قبیل سرعت حرکت جک و میزان صدای تولید شده هنگام حرکت بررسی می شود تا از عملکرد طبیعی جک های پارکینگی اطمینان حاصل شود. همچنین در جک های پارکینگی هیدرولیک باید با بررسی دقیق مطمئن شد که نشت روغن وجود نداشته باشد. بغیر از این موارد وضعیت لولای درب و روان بودن درب در هنگام حرکت بررسی می گردد و درصورتی که مشکلی در حرکت درب وجود داشته باشد آن را برطرف می نمایند. همچنین عملکرد قسمت های الکتریکی شامل فتوسل (چشم ایمنی) و فلاشر نیز بررسی میگردد. درصورتی که نیاز باشد قطعه ای تعمیر یا تعویض شود این کار الزاما باید توسط تکنسین های ماهر و متخصص انجام شود در غیر این صورت ممکن است نه تنها مشکل برطرف نشود بلکه قسمت دیگری نیز آسیب دیده و عملکرد جک پارکینگ مختل گردد.

 

 

معرفی درب های شیشه ای اتوماتیک

امروزه در بسیاری از ساختمان ها به ویژه در ورودی پاساژها، سازمان های دولتی و خصوصی، ادارات و بانکها از درب های شیشه ای اتوماتیک استفاده می شود. اگرچه تا چند سال پیش استفاده از این درب ها جنبه تجمالی و غیرضروری داشت ولی امروزه با روشن شدن مزایای استفاده از درب شیشه ای اتوماتیک، نصب این نوع درب ها به یک ضرورت تبدیل شده است.

کنترل تردد فراد از جمله ویژگی های درب های اتوماتیک شیشه ای می باشد. به عنوان نمونه در ورودی بخش های ویژه ای از یک ساختمان که تنها افراد مشخصی باید به آن دسترسی داشته باشند می توان یک درب شیشه ای اتوماتیک نصب نمود و با اتصال آن به سیستم های کنترل تردد نظیر کارت خوان RFID، سیستم ثبت اثر انگشت و یا تشخیص چهره تنها به افراد تعیین شده اجازه عبور داد.

همچنین حفظ دمای داخل ساختمان و کاهش میزان مصرف انرژی از دیگر مزایای درب های شیشه ای اتوماتیک می باشد. با توجه به اینکه این درب ها فقط در هنگام عبور افراد باز شده و در سایر مواقع بسته می باشند از تبادل حرارتی داخل ساختمان با محیط خارج جلوگیری کرده و مانع از اتلاف حرارت می شوند. از همین رو هزینه لازم جهت کنترل دمای داخل مجموعه و تهویه مطبوع کاهش می یابد.

از طرف دیگر با توجه به قابلیت اتصال و تطابق درب های شیشه ای اتوماتیک با سیستم های کنترل هوشمند ساختمان (BMS) می توان عملکرد درب ها را در مواقع اضطراری مانند وقوع آتش سوزی و یا سرقت کنترل نمود و باز یا بسته بودن آنها را تعیین کرد.

موارد بیان شده در فوق بارزترین مزایای نصب درب شیشه ای اتوماتیک در ورودی ساختمان ها می باشد.

انواع درب شیشه ای اتوماتیک

از نظر مکانیزم عملکرد درب های اتوماتیک شیشه ای به سه گروه زیر تقسیم می شوند

-       درب های شیشه ای اتوماتیک تخت

-        درب اتوماتیک شیشه ای منحنی

-        درب اتوماتیک شیشه ای دوّار

 shishe
درب شیشه ای اتوماتیک تخت
 shishe 1
درب شیشه ای اتوماتیک منحنی
 shishe 2
درب شیشه ای اتوماتیک دوّار

در مدل تخت لت های متحرک به صورت کشویی به دو سمت حرکت می نمایند. در این مدل از درب شیشه ای لت های متحرک بر روی یک ریل مستقیم حرکت می کنند. در مدل منحنی لت های متحرک انحنا داشته و مسیر حرکت لت ها کمانی شکل (منحنی) می باشد. این مدل از درب شیشه ای اتوماتیک متناسب با شرایط معماری و طراحی ساختمان مورد توجه معماران و طراحان در برخی پروژه های خاص قرار می گیرد. درب شیشه ای اتوماتیک دوّار نیز دارای طراحی ویژه ای می باشد. در این نوع درب عموما سه یا چهار لت متحرک بر روی یک محور مشترک قرار دارد که حول این محور دوران می کنند. از این نوع درب بیشتر در مکان های پرتردد مانند ورودی ایستگاه های قطار و فرودگاهها و ورودی هتل ها استفاده می شود.

مکانیزم عملکرد درب های شیشه ای اتوماتیک

اپراتور درب شیشه ای اتوماتیک مدل تخت و منحنی دارای مکانیزم مشابهی می باشند. در این اپراتورها یک موتور الکتریکی برای حرکت درب ها استفاده می شود، نیروی این موتور به کمک تسمه به لت های متحرک منتقل می شود. لت های متحرک نیز بر روی ریل از بالا به صوت معلق نگهداشته شده و حرکت کشویی دارند. سایر تجهیزات قرار گرفته درون شاسی اپراتور درب شیشه ای اتوماتیک عبارتند از: مدار فرمان، قفل برقی، باتری پشتیبان و سیستم خلاص کن به همراه کلید تعیین وضعیت که به منظور تعیین حالت عملکرد دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد.

در این اپراتورها معمولا از سنسورهای حساس به حرکت (رادار) برای تشخیص حضور افراد در دو سمت درب استفاده می شود. این رادارها از نوع مادون قرمز و یا ماوراء صوت می باشند. با نزدیک شدن افراد به درب این رادارها به مدار فرمان اپراتور درب شیشه ای اتوماتیک فرمان داده و درب باز می شود. همچنین به کمک کلید تعیین وضعیت می توان فعال بودن و یا نبودن هریک از این رادارها را کنترل نمود و یا اپراتور را در وضعیت قفل قرار داد تا رادارها غیرفعال شده تا تنها به کمک ریموت کنترل بتوان درب را باز کرد.

مانند سایر درب های اتوماتیک، اپراتورهای درب شیشه ای نیز قابلیت اتصال تجهیزات ایمنی نظیر فتوسل را دارا می باشند. به فتوسل های این اپراتورها اصطلاحا "چشم میانی" گفته می شود. علت این نام گذاری آن است که فرستنده و گیرنده مادون قرمز در دهنه درب قرار می گیرد.

عوامل موثر بر عملکرد اپراتور درب شیشه ای:

کیفیت ساخت تجهیزات بکار رفته در ساخت اپراتور مانند: جنس غلتک های نگهدارنده لت های متحرک بر روی ریل، نوع موتور الکتریکی، کیفیت تسمه انتقال قدرت مهمترین پارامترهای تعیین کننده طول عمر اپراتور درب شیشه ای اتوماتیک می باشند. همچنین نصب صحیح و اصولی با هدف حذف لرزش ها در حین حرکت و اجتناب از برخورد لت های متحرک به زمین و یا به لت های ثابت در هنگام حرکت از جمله موارد مهم در افزایش راندمان و طول عمر اپراتور درب شیشه ای اتوماتیک می باشد.

 

 

معرفی درب صنعتی

درب صنعتی به گروه خاصی از درب های اتوماتیک گفته می شود که دارای ابعاد غیرمعمول می باشند و با سرعت هایی بیشتر از درب های معمولی باز و بسته می شوند. کاربرد درب های صنعتی عمدتا در انبارها و مراکز صنعتی و نظامی می باشد. از نظر عملکرد، درب های صنعتی به گروه های زیر تقسیم می شوند:

-        درب رول آپ سریع السیر

-        درب فولد آپ

-        کرکره سریع السیر

درب های صنعتی در عرض و ارتفاع های مختلفی ساخته می شوند و می توان گفت محدودیتی از نظر ابعادی در ساخت این درب ها وجود ندارد. مکانیزم عملکرد درب های صنعتی عموما به صورت بالا بازشو می باشد و به همین علت فضای اضافی از محیط کارخانه را اشغال نمی کنند. درب های صنعتی عموما دارای مدار فرمان ساده ولی با قابلیت اطمینان بالا می باشند. این مدارها به نحوی طراحی می شوند که در مقابل تغییرات جریان و یا ولتاژی که ممکن است در محیط های صنعتی رخ دهد مقاوم بوده و کمترین تاثیر را بگیرند. به منظور افزایش ایمنی و جلوگیری از بخورد لبه پایین درب به وسایل نقلیه و افراد، تجهیزات مختلفی برمبنای پرتو نور مادون قرمز معرفی شده است. با استفاده از این تجهیزات احتمال برخورد درب با مانع در هنگام حرکت به حداقل خواهد رسید.

درب رول آپ:

درب های رول آپ از پرده های PVC ساخته می شوند که در برخی مدل ها با الیاف نخی تقویت شده است. یک موتور الکتریکی سه فاز این پرده را با سرعت به سمت بالا کشده و دور یک لوله جمع می کند. نوع موتور، جنس پرده و کیفیت ساخت ریل های جانبی از جمله پارامترهای تعیین کننده در طول عمر درب رول آپ می باشد. به منظور افزایش طول عمر پرده و افزایش مقاومت آن در برابر ضربه در برخی مدل ها در فواصل مشخص میله های افقی تقویتی در داخل پرده کار گذاشته شده است. همچنین طراحی ویژه ای در محل اتصال پرده به ریل های جانبی درنظر گرفته می شود تا درصورت برخورد جسم خارجی با درب صنعتی، پرده از محل اتصال جدا شده و به ریل آسیب نرسد. در نهایت مجددا می توان پرده را درون ریل قرار داد و از درب استفاده نمود.

درب های رول آپ پرکاربردترین نوع درب های صنعتی می باشد که در ابعاد گوناگون طراحی و ساخته می شود. درب های رول آپ سرعت های حرکت متنوعی از 0.9 تا 2 متر بر ثانیه دارند و میزان این سرعت بستگی به نوع موتور استفاده شده دارد. به علت سرعت بالای حرکت درب های صنعتی رول آپ از آنها برای جداسازی بخش های داخلی کارخانه و یا انبار استفاده می شود. با استفاده از این نوع درب ها کمترین اختلال و مکث در حرکت لیفتراک و یا افراد ایجاد می گردد.

sanati

درب صنعتی - رول آپ

درب فولد آپ

درب های فولد آپ نوع دیگری از درب صنعتی می باشند که برای ورودی با ابعاد بسیار بزرگ مانند درب آشیانه هواپیما استفاده می شود. این درب از جنس PVC و انعطاف پذیر می باشد که در فواصل مشخصی با میله های افقی تقویت شده است. بخش های انعطاف پذیر به سمت بالا کشیده شده و بر روی هم تاخورده و در قسمت بالای درب قرار می گیرند. سرعت درب فولد آپ در مقایسه با رول آپ پایین تر می باشد ولی طراحی منحصربفرد فولدآپ این امکان را فراهم می کند تا در ابعاد بسیار بزرگ طراحی و ساخته شود.

sanati2

درب صنعتی فولد آپ

کرکره صنعتی

کرکره های صنعتی نیز از نظر ظاهر مشابه کرکره های عادی می باشند اما از نظر کارکرد به علت بهرمندی از یک موتور سه فاز قدرتمند، با سرعت بیشتری به سمت بالا حرکت می کنند.

sanati3

درب صنعتی - کرکره

 

 

معرفی انواع راهبند

به منظور کنترل تردد وسایل نقلیه در ورودی پارکینگ ها و منطقه های کنترل شده از راهبند استفاده می شود. راهبندها به صورت کلی به سه گروه تقسیم می شوند:

-        راهبند میله ای

-        راهبند ستونی (بولارد)

-        راهبند کف خواب (road blocker)

-        نگهدارنده جای پارک

راهبند میله ای:

رایج ترین نوع راهبند می باشد که در بسیاری از نقاط شهر نظیر پارکینگ ها و ادارات و سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این راهبندها را براساس مکانیزم محرک به دو دسته الکترومکانیک و هیدرولیک تقسیم می کنند. راهبندهای الکترومکانیک متشکل از یک موتور الکتریکی و گیربکس برای انتقال قدرت به میله راهبند می باشند. در صورتی که در راهبندهای هیدرولیک یک پمپ هیدرولیک به همراه سیلندر و پیستون برای به حرکت درآوردن میله راهبند استفاده شده است. تفاوت این دو نوع راهبند در میزان تردد آنها می باشد بدین صورت که راهبند هیدرولیک برای نقاط پرتردد و نوع الکترومکانیک برای تردد های کمتر استفاده می شود. البته قیمت این دو نوع راهبند نیز تفاوت داشته و به صورت کلی راهبندهای هیدرولیک گران تر از نوع الکترومکانیک می باشند.

از نظر ولتاژ تغذیه موتور نیز راهبندها به دو دسته 220 ولت متناوب و 24 ولت مستقیم تقسیم می شوند. در نوع 24 ولت به علت کمتر بودن حرارت ایجاد شده در موتور می توان از راهبند برای ترددهای بالاتر در مقایسه با راهبندهای 220 ولت استفاده نمود.

برای انتخاب درست راهبند دو پارامتر میزان تردد و عرض گذرگاه اهمیت دارد. سیستم محرک راهبند و میزان قدرت محرک بر اساس طول میله متفاوت می باشد. هرچه طول میله بلندتر باشد تجهیزات سیستم محرک قدرتمندتر بوده و درنتیجه قیمت راهبند بالاتر می باشد. از طرف دیگر اگر نوع راهبند متناسب با میزان تردد موردنظر نباشد بعد از گذشت مدتی کوتاه عملکرد راهبند به علت کارکرد بیش از اندازه تحت تاثیر قرار گرفته و سیستم محرک از کارافتاده و غیرقابل استفاده می شود.

 rahband
راهبند میله ای الکترومکانیک مدل VERG ساخت SEA ایتالیا
 rahband 1
راهبند میله ای هیدرولیک مدل SPRINT ساخت SEA ایتالیا

راهبندهای ستونی (بولارد):

این نوع راهبندها متشکل از یک استوانه به ارتفاعی درحدود 60 تا 80 سانتی متر می باشد که به صورت عمودی حرکت کرده و از سطح زمین بالا می آید. فنداسیون این راهبند به صورت کامل درون زمین قرار گرفته و در هنگام پایین بودن ستون راهبند هیچ گونه محدودیتی برای تردد ایجاد نمی کند. موتور محرک در راهبندهای ستونی (بولارد) عموما از نوع هیدرولیک می باشد ولی در برخی مدل ها از موتور و گیربکس الکترومکانیک استفاده شده است. ویژگی اصلی راهبندهای ستونی مقاومت بالا در برابر ضربه می باشد به همین علت معمولا این راهبند در محل هایی با سطح امنیت بالا مانند مراکز نظامی، سفارتخانه ها و ارگان های دولتی مورد استفاده قرار می گیرند. مقاومت در برابر ضربه در برخی راهبندهای ستونی به اندازه ای است که توانایی متوقف کردن یک کامیون به وزن تقریبا 6.5 تُن با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت را دارند به این نوع خاص از راهبندهای ستونی، بولارد ضدتروریست گفته می شود. در مدل های معمولی راهبند ستونی قادر به متوقف کردن خودرو به وزن 1.2 تُن می باشد. زمان بالا آمدن ستون در حالت عادی حدود 6 ثانیه می باشد ولی در مدل آنتی تروریست ویژگی خاصی در نظر گرفته شده تا در مواقع ضروری استوانه بولارد در کمتر از یک ثانیه به سمت بالا حرکت کند. برای این منظور یک پمپ هوای جانبی فشار مضاعف برای حرکت را تامین می کند.

میزان مقاومت راهبند ستونی در مقابل ضربه تابعی از پارامترهای جنس بدنه سیلندر، ضخامت بدنه و کیفیت فنداسیون بولارد می باشد. درصورتی که بولارد در فنداسیون صحیح و استانداردی قرار نگیرد مقاومت لازم را نخواهد داشت و نیروی قابل تحمل توسط راهبند ستونی کاهش می یابد.

rahband 2

راهبند ستونی (بولارد) – ساخت کمپانی SEA ایتالیا

راهبند کف خواب (road blocker):

این نوع راهبند شامل یک پلیت فلزی و ضخیم می باشد که در سطح زمین کار گذاشته می شود. در زیر این پلیت یک سیستم محرک الکتریکی قرار دارد در مواقع لزوم این پلیت به سمت بالا حرکت داده می شود و راه بسته می شود. ارتفاع این صفحه فلزی حدود 50 تا 60 سانتی متر از سطح زمین می باشد. به نسبت سایر تجهیزات کنترل تردد از امنیت بالاتری برخوردار بوده زیرا در هنگام فعال بودن مسیر به صورت کامل بسته شده و هیچ وسیله نقلیه ای امکان عبور نخواهد داشت. همچنین قابلیت تحمل ضربه بالا از جمله ویژگی های این نوع راهبند است، از همین رو در مکان های حفاظت شده و نظامی مورد استفاده قرار می گیرد.

rahband 3

نگهدارنده جای پارک:

نوع ویژه ای از راهبند می باشد که نقش بازدارندگی داشته و مانع از پارک کردن خودروهای غیرمجاز در محل پارک مورد نظر می شود. این نوع راهبند شامل یک تابلو توقف ممنون می باشد که به کمک یک مکانیزم اهرمی و یک موتور الکتریکی به سمت بالا و پایین حرکت می کند.

rahband 4

اطلاعات تماس

تهران- آزادگان-جنب پل صنیع خانی-مجتمع تجاری آهن مکان- فاز 2 غربی-

          پلاک 413

تلفن تماس شرکت:   55445613 | 55445614

تلفن واحد خدمات:     55534956

info@pooyadoors.ir

پرتال اخبار